به گزارش یزدفردا به نقل از آپولو، استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیکهای مصنوعی میتواند منجر به مقاومت نسبت به آن و ایجاد سایر عوارض جانبی شود. خوشبختانه، طبیعت برخی مواد غذایی قوی با عملکرد آنتی بیوتیکی فراهم کردهاند که میتواند به محافظت در برابر عفونتها و تقویت ایمنی کلی کمک کند. مصرف این غذاهای آنتی بیوتیک طبیعی همراه با رژیم غذایی میتواند به توسعه سیستم ایمنی بدن شما کمک کرده و به عنوان سدی در برابر تهاجم باکتریهای مضر عمل کند. در اینجا نه ماده غذایی غنی از آنتیبیوتیک طبیعی وجود دارد که بهتر است در وعدههای غذایی خود بگنجانید:
سیر
سیر یکی از معجزه آساترین آنتی بیوتیکهای طبیعی است که قرنها به دلیل خواص دارویی از آن استفاده میشود. فعالترین ترکیب سیر، آلیسین است که به آن توانایی کشتن باکتریها، ویروسها و قارچها را میدهد. تحقیقات نشان میدهد سیر ممکن است به بهبود عفونتهای باکتریایی رایج مانند سرماخوردگی و آنفولانزا و حتی بیماریهای جدیتر کمک کند. برای تقویت اثرات آنتی بیوتیکی آن، سیر خام را میتوان به سالاد، سس و سوپ اضافه کرد.
زنجبیل
زنجبیل یکی دیگر از آنتی بیوتیکهای طبیعی است که به دلیل اثرات ضد التهابی و ضد میکروبی خود مشهور است. ترکیب فعال اصلی زنجبیل جینجرول است که باعث سرکوب رشد باکتریهای مختلف میشود و از بدن حتی در برابر سویههای مقاوم به دارو نیز محافظت میکند.
عسل
عسل، به خصوص عسل خام، یک آنتی بیوتیک طبیعی عالی است. عسل در چند صد سال گذشته به عنوان درمان بریدگی استفاده شده است، زیرا از رشد باکتریها جلوگیری میکند. هیدروکسی استون باعث میشود عسل سلولهای باکتریایی را خشک کرده و از بین ببرد. شما میتوانید عسل را به بسیاری از غذاها و نوشیدنیها اضافه کنید و به کلی مصرف شکر را با عسل جایگزین کنید.
روغن نارگیل
روغن نارگیل حاوی اسید لوریک است که دارای خواص ضد ویروسی و ضد میکروبی است. مطالعات نشان میدهد روغن نارگیل میتواند باکتریها، ویروسها و قارچهای مضر را از بین ببرد. روغن نارگیل به خصوص برای عفونتهای پوستی و مشکلات سلامت روده مفید است. از روغن نارگیل در آشپزی خود استفاده کنید یا آن را در اسموتیها مخلوط کنید تا سلامتی را تقویت کنید.
زردچوبه
ادویه زردچوبه هزاران سال است به دلایل مختلف پزشکی استفاده میشود. کورکومین، عنصر فعال زردچوبه، دارای خواص ضد میکروبی قوی است که برای درمان عفونتهای باکتریایی مفید است. زردچوبه مؤثرترین گیاه برای به دست آوردن ایمنی و همچنین برای کاهش التهاب است. زردچوبه را باید به کاری، سوپ یا نوشیدنی لاته زردچوبه گرم به عنوان یک اقدام پیشگیرانه در برابر عفونت اضافه کنید.
پونه کوهی
پونه کوهی نه تنها یک تقویت کننده طعم غذا است، بلکه روغن آن نیز یک آنتی بیوتیک طبیعی قوی است. ثابت شده است که مواد کارواکرول و تیمول موجود در روغن پونه کوهی دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی بسیار قوی هستند. روغن پونه کوهی عوامل بیماریزا در غذاها را از بین میبرد. میتوانید برگهای تازه یا خشک پونه کوهی را به غذاهای خود اضافه کنید یا از مکملهای روغن پونه کوهی برای حفظ سلامتی خود استفاده کنید.
سرکه سیب
سرکه سیب قرنهاست استفاده میشود و یک آنتی بیوتیک طبیعی همه کاره است. محتوای اسیدی سرکه سیب باعث تولید محصولی با خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی بسیار بالا شده است و با عفونتهایی مانند گلودرد، تحریک پوست و مشکلات گوارشی مبارزه میکند. تونیک قوی روزانه را میتوان با مخلوط کردن یک قاشق غذاخوری سرکه سیب با آب و عسل تهیه کرد.
پیاز
پیاز، مانند سیر، همچنین دارای ترکیبات مفید فراوانی است که خواص آنتی بیوتیکی طبیعی برای بدن فراهم میکنند. پیاز نه تنها با مشکل التهاب مقابله میکند، بلکه به درمان عفونتهای باکتریایی کمک میکنند و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند. پیاز تازه بیشترین غلظت ترکیبات مفید را دارد، بنابراین سعی کنید پیاز خام را به سالاد، ساندویچ یا سایر غذاها اضافه کنید.
لیمو
لیمو حدود ۳۵ میلی گرم ویتامین سی دارد که شامل نصف ویتامین سی مورد نیاز در رژیم غذایی روزانه میشود. ویتامین سی یک آنتی اکسیدان است که به محافظت از سلولها در برابر آسیب کمک میکند. افزودن این هشت ماده غذایی آنتی بیوتیکی طبیعی یک راه ساده و در عین حال مؤثر برای تقویت سیستم ایمنی و همچنین محافظت از بدن در برابر باکتریهای مضر است. اگرچه این غذاها حاوی معجزات خیره کننده سلامتی هستند، اما اهمیت درمان پزشکی در صورت نیاز حتماً باید در نظر گرفته شود.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 05,مارس,2025